Farsbrød af hvid fisk med gulerødder, pickles og dild

Farsbrød af hvid fisk med gulerødder, pickles og dild

Fiskefarsbrød er en dejlig måde at bruge fisk på - og særligt hvis du har noget i overskud. Her er farsbrødet lavet med gulerødder, pickles og dild, som giver god knald på smagen til den ellers milde fisk.

Sådan gør du

Farsbrød

Steg løg og hvidløg i olien, til det bliver blødt og tager lidt farve.

Kog gulerødderne i 1-2 minutter, så de stadig fastholder et godt bid. Rør den hakkede fisk med saltet til farsen er elastisk. Du behøver ikke bruge en bestemt slags hvid fisk, så brug den du godt kan lide.

Tilsæt resten af ingredienserne (dog uden urtemayonnaisen - denne er til servering), og rør farsen grundigt, til den har samlet sig. Du kan sagtens bruge stilken på persillen, og evt. gemme lidt af den friske krydderurt til pynt.

Pres farsen flat ned i en form, og bag i ovnen ved 170 grader i ca. 40 minutter, indtil farsbrødet opnår en temperatur på 75 grader i midten.

Sæt derefter farsen i køleskabet til dagen efter, hvis det skal bruges som koldt pålæg.

Topping

Skræl lange bånd af den rå gulerod til topping. Sæt dem evt. til side i isvand og dryp af inden servering,
så de holder sig friske og sprøde.

Urtemayonnaise

Pisk æggeblommerne i en skål, og tilsæt olie i en tynd stråle lidt af gangen, indtil al olien er brugt og mayonnaisen har en god og tyk konsistens. Vend den hakkede timian i mayonnaisen, og smag til med salt, sukker, æbleeddike og citronskal. Til slut skulle du gerne have en aromatisk urtemayonnaise.

Bemærk at denne opskrift er større, end hvad du skal bruge til farsbrødet i denne opskrift - så gem resten i køleskabet.