Hvidkålssuppe med hamburgerryg, gulerødder, ramsløg og rugbrødscroutoner
Sådan gør du
Suppe
Kog de gule beder i letsaltet vand i 30-40 minutter indtil de er møre. Kom dem i koldt vand og pil skindet af bederne. Skær dem i mindre stykker á 2-3 cm.
Kog hamburgerryggen i bouillonen sammen med timian, laurbær og peberkorn. Lad den simre ved middel varme i 40-50 minutter. Tag kødet op, og lad det hvile og sigt krydderierne fra suppen..
Sæt belugalinserne over i letsaltet vand, og kog dem ved middel varme i 18-20 minutter indtil grøntsagerne er næsten møre.
Sautér løg og pastinakker ved middel varme i 5-10 minutter, indtil de er let gyldne. Tilsæt hvidkål, gulerødder og muskatnød. Hæld bouillonen på, og kog i 15-20 minutter indtil det er næsten mørt.
Tilsæt porrer, og kog videre i ca. 5 minutter, indtil det hele er mørt. Justér tykkelsen af suppen med maizena til passende konsistens, og lad suppen koge igennem i 5 minutter. Smag suppen til med æblecidereddike, olivenolie, salt og peber.
Skær hamburgerryggen i små tern, ca. 1x1 cm. og lun kødet og belugalinserne i suppen i 5 minutter.
Croutoner
Vend rugbrød med lidt olivenolie og salt, og bag det gyldent og sprødt ved 200° i 15-25 minutter.
Rør i croutonerne med jævne mellemrum, så de bliver sprøde på alle sider. Alternativt kan du stege croutonerne sprøde på en pande ved middel varme.