Sortbønnehummus med hasselnødtahin og sauté af svampe

Sortbønnehummus med hasselnødtahin og sauté af svampe

At lave hummus og andre spreads af forskellige slags bælgfrugter er en nem måde at blive mere komfortabel bælgfrugterne. Prøv at eksperimentere med forskellige bønnetyper i din hummus, og variér på samme måde krydderierne.

Sådan gør du

Hasselnødde-tahin 

Rist hasselnødderne ved 160 grader i ca. 10 minutter, til de har fået lidt farve.

Blend de ristede hasselnødder med olien, til det har fået en ensartet konsistens.

Hummus

Kog de udblødte sorte bønner i ca. 15-30 minutter, til de er møre.

Blend de udkogte sorte bønner med hasselnødde-tahin, hvidløg, spidskommen, olivenolie, citronskal og en smule vand. Justér konsistensen med mere vand løbende, indtil du har en smørbar konsistens på din hummus.

Smag til med citronsaft, cayennepeber, salt og peber.

Sauté

Rist svampene i olien, til de er blevet gyldne. Tilsæt løg, og rist til løgene er blevet bløde.

Rist de små tern af hvedebrødet gyldent i ovnen ved 180 grader i ca. 15 minutter, til de er blevet gyldne og sprøde.
Bland de sprøde tern af brød med den hakkede estragon, og smag til med salt og peber.

Bland det sprøde brød med svampe og løg inden serveringen, så brødet ikke bliver blødt.