Rødder med sojaristede svampe og pesto
Sådan gør du
Rødder
Du kan bruge en masse forskellige slags rødder som gulerødder, pastinakker, persillerødder mm. Du vælger selv, og kan også godt blande.
Kog rødderne hele i ca. 8-10 minutter, til de er blevet møre
Sæt de kogte rødder i køleskabet, til de er helt afkølet, og skær dem i skiver på langs.
Rist de aflange skiver af rødder i olien i ca. 1-2 minutter på hver side, så de får lidt farve, og afkøl dem helt igen i køleskabet.
Soja-ristede svampe
Steg champignonerne i olien i ca. 5 minutter, til det er blevet blødt og gyldent.
Tilføj soja og steg videre i ca. 3 minutter, til sojaen er fordampet og har glaseret svampene. Smag til med lidt salt og peber.
Pesto
Rist hasselnødderne i ovnen ved 160 grader i ca. 8 minutter, til nødderne har taget lidt farve. Du kan også bruge andre nødder, hvis du foretrækker det.
Blend spinat, basilikum, ost, nødder, hvidløg, olie og eddike til en pesto. Smag til med salt og peber. Gem. evt. noget af den friske basilikum til pynt.