Rødder med sojaristede svampe og pesto

Rødder med sojaristede svampe og pesto

Pesto kan laves i alle mulige variationer. I denne opskrift bruges der på klassisk vis basilikum som krydderurt, men i stedet for pinjekerner bruges der hasselnødder, som giver en helt anden smag. Har du nogle krydderurter eller nødder tilovers, kan du sagtens bruge dem i stedet og lave din helt egen pesto-version.

Sådan gør du

Rødder

Du kan bruge en masse forskellige slags rødder som gulerødder, pastinakker, persillerødder mm. Du vælger selv, og kan også godt blande.

Kog rødderne hele i ca. 8-10 minutter, til de er blevet møre

Sæt de kogte rødder i køleskabet, til de er helt afkølet, og skær dem i skiver på langs.

Rist de aflange skiver af rødder i olien i ca. 1-2 minutter på hver side, så de får lidt farve, og afkøl dem helt igen i køleskabet.

Soja-ristede svampe

Steg champignonerne i olien i ca. 5 minutter, til det er blevet blødt og gyldent.

Tilføj soja og steg videre i ca. 3 minutter, til sojaen er fordampet og har glaseret svampene. Smag til med lidt salt og peber.

Pesto

Rist hasselnødderne i ovnen ved 160 grader i ca. 8 minutter, til nødderne har taget lidt farve. Du kan også bruge andre nødder, hvis du foretrækker det.

Blend spinat, basilikum, ost, nødder, hvidløg, olie og eddike til en pesto. Smag til med salt og peber. Gem. evt. noget af den friske basilikum til pynt.