Clam chowder med blåmuslinger, kartofler, gulerødder, tomater og bacon
Sådan gør du
Clam chowder
Steg baconen i en gryde, så den akkurat tager lidt farve. Det skal ikke blive sprødt. Tag baconen op, men lad fedtstoffet blive i gryden.
Steg løg, hvidløg, gulerødder og blegselleri i det tilbageværende fedtstof fra baconen. Grønsagerne må ikke brune. Tilsæt timian, laurbærblade og kartoflerne. Kom hvidvinseddike i, og lad det dampe af kort. Tilsæt grøntsagsbouillon og tomater, og lad det simre i 10 minutter, til kartoflerne er møre.
Steg imens løg i olie i en anden gryde, og kom muslingerne i, tilsæt hvidvin og lad muslingerne dampe under låg 3-6 minutter, til alle muslingerne har åbnet sig. Kassér de muslinger, som ikke åbner sig ved et lille slag. Hæld suppen over muslingerne, og smag til med salt, peber og citronsaft.