Farsbrød med flækærter, porrer, løg og timian

Farsbrød med flækærter, porrer, løg og timian

Bælgfrugter er gode i farsbrød, da de kan blive cremede og fungere godt som det fyldige element. Her i opskriften bruges flækærter - den gamle nordiske kending fra gule ærter, men du kan sagtens variere med andre bælgfrugter.

Sådan gør du

Farsbrød

Kog flækærterne i 20-30 minutter, til de er møre. Smag evt. på dem for at vurdere mørheden.

Steg løg, hvidløg og porrer i olien, til det bliver blødt og tager lidt farve.

Tilsæt alle ingredienserne i en skål, inkl. løg og hvidløg, og rør farsen grundigt, til den har samlet sig. Husk at gemme lidt af den friske timian til pynt.

Pres farsen fladt ned i en passende form, og bag i ovnen ved 170 grader i ca. 40 minutter, indtil farsbrødet opnår en temperatur på 75 grader i midten.

Sæt derefter farsen i køleskabet til dagen efter, hvis det skal bruges som koldt pålæg.

Trøffelmayonnaise

Pisk æggeblommerne i en skål, og tilsæt olie og trøffelolie i en tynd stråle lidt af gangen, indtil al olien er brugt og mayonnaisen har en god og tyk konsistens. Smag til med salt, sukker, og æbleeddike.

Bemærk at denne opskrift er større, end hvad du skal bruge til farsbrødet i denne opskrift, så gem resten i køleskabet.

Topping

Klargør alle ingredienserne til servering. Har du ikke syltede rødløg, kan du fint bruge syltede agurker, asier eller rødbeder.