Koldrøget laks med salat af bagt fennikel, kål og æbler

Koldrøget laks med salat af bagt fennikel, kål og æbler

Fennikel anses for at være en af de ældst dyrkede grøntsager. Smagsmæssigt kan fennikel godt dele vandene på grund af den markant, lakridsagtige smag. Den særlige smag kan give enhver ret eller salat noget helt særligt, som ikke ses i andre grøntsager.

Sådan gør du

Laks

Skær laksen i passende tynde skiver.

Fennikel og spidskål

Vend den snittede fennikel med olie, salt og peber, og hæld æblemost ved. Gem eventuelt noget af den friske fennikel til pynt.

Bag fenniklen ved 180 grader i ca. 30 minutter, til den er mør. Sæt den bagte fennikel i køleskabet, til den er helt afkølet.

Vend den afkølede fennikel med den fintsnittede kål og dressingen inden servering. Du kan også bruge hvidkål i stedet for spidskål. Smag til med salt og peber.

Mayonnaise til dressing

Pisk æggeblommerne i en skål, og tilsæt olie i en tynd stråle lidt af gangen, indtil al olien er brugt og mayonnaisen har en god og tyk konsistens. Smag til med salt, sukker, æbleeddike og dijonsennep.

Bemærk at denne opskrift er større, end hvad du skal bruge til dressingen i denne opskrift - så gem resten i køleskab.

Dressing

Bland mayonnaise med yoghurt og de små tern af æble. Behold gerne skrællen på æblerne.

Riv skallen fra citronen fint og bland i, og smag dressingen til med citronsaft, salt og peber.