Klassisk hummus af kikærter med tahin, persille og sauté af svampe

Hummus kan både bruges som smørepålæg som her i opskriften, men kan også bruges som en skøn dip til grøntsagsstænger, skulle man have en rest i overskud. Har du andre bælgfrugter end kikærter på lager, kan du sagtens bruge dem i stedet for.

Sådan gør du

Tahin 

Rist sesamfrøene ved 160 grader i ca. 10 minutter, til frøene har fået lidt farve. Blend de ristede sesamfrø med olien, til det har fået en ensartet konsistens.

Hummus

Kog de udblødte kikærter i 45-50 minutter, til de er møre. Blend de udkogte kikærter med tahin, hvidløg, spidskommen, olivenolie, fintrevet skal fra citronen og en smule vand. Justér konsistensen med mere vand løbende, indtil du har en smørbar konsistens på din hummus. Smag til med citronsaft, cayennepeber, salt og peber.

Sauté

Rist svampene i olien, til de er blevet gyldne. Tilsæt løg, og rist til løgene er blevet bløde. Rist de små tern af hvedebrødet ved 180 grader i ca. 15 minutter, til de er blevet gyldne og sprøde. Bland de sprøde tern af brød med den hakkede persille, og smag til med salt og peber. Bland det sprøde brød med svampe og løg inden serveringen, så brødet ikke bliver blødt.