Koldrøget laks med salat af bagt persillerod, kål og æbler

Når man røger, arbejder man med tre forskellige temperaturintervaller. Skal der koldrøget laks på bordet, skal røgningen foregå ved en temperatur på mellem 15-25 grader, og resultatet er en delikat og mild laks, som passer skønt på et stykke rugbrød som her.

Sådan gør du

Laks

Skær laksen i tynde skiver

Grøntsager

Vend de små tern af persillerødder med olie, salt og peber, og hæld æblemost ved. Bag persillerødderne ved 180 grader i ca. 20-30 minutter, til de er møre. Sæt de bagte persillerødder i køleskabet, til de er helt afkølet. Vend de afkølede persillerødder med den fintsnittede kål og dressingen inden servering. Du kan også bruge hvidkål i stedet for spidskål. Smag til med salt og peber.

Mayonnaise til dressing

Pisk æggeblommerne i en skål, og tilsæt olie i en tynd stråle lidt af gangen, indtil al olien er brugt og mayonnaisen har en god og tyk konsistens. Smag til med salt, sukker, æbleeddike og dijonsennep. Bemærk at denne opskrift er større, end hvad du skal bruge til dressingen i denne opskrift - du skal skal bruge ca. en tredjedel af mayonnaisen, så gem resten i køleskab.

Dressing

Bland mayonnaise med yoghurt og de små tern af æble. Behold gerne skrællen på æblerne. Gem evt. lidt æble til pynt. Riv skallen fra citronen fint og bland i, og smag dressingen til med citronsaft, salt og peber.