Grisesteg på rugbrød med grønkålssalat, æbler og sprøde svær
Sådan gør du
Grisesteg
Drys kødet med salt og peber, og steg det i ovnen ved 160 grader i ca. 40 minutter, til kødet opnår en kernetemperatur på 63 grader. Sæt derefter stegen i køleskabet, til den er afkølet.
Salat
Snit grønkålen så fint som muligt på tværs af stilkene.
Vend kålen med salt og sukker, og lad den trække i minimum 15 minutter.
Rist nødderne i ovnen ved 160 grader i ca. 8 minutter, til de har taget farve. Hak derefter nødderne grovt.
Vend kålen med æbler og rosmarin.
Vend den fintsnittede kål med nødderne og dressingen lige inden servering, så kålen stadig holder sig sprød.
Mayonnaise til dressing
Pisk æggeblommerne i en skål, og tilsæt olie i en tynd stråle lidt af gangen, indtil al olien er brugt og mayonnaisen har en god og tyk konsistens. Smag til med salt, sukker, æbleeddike og dijonsennep.
Bemærk at denne opskrift er større, end hvad du skal bruge til farsbrødet i denne opskrift - du skal skal bruge ca. en fjerdedel af mayonnaisen, så gem resten i køleskab.
Dressing
Rør mayonnaisen med yoghurt og lidt peber, til alle ingredienser er blandet godt sammen.
Topping
Sæt de hakkede flæskesvær til side, og brug det afslutningsvist som topping.