Tamale pie med sydamerikansk bønneragout bagt med majsbrødslåg
Sådan gør du
Bønneragout
Kog de sorte bønner i saltet vand i ca. 45 minutter, indtil de er møre, cremede og let kan moses mellem to fingre. Sigt vandet fra, men gem noget af det til bouillon til ragouten.
Kog de sorte linser i rigeligt saltet vand i 15-20 minutter, indtil de er møre. Sigt vandet fra.
Steg løg, hvidløg, knoldselleri, peberfrugt og majs med olivenolie i en gryde. Krydr med oregano og spidskommen og smag til med chili, salt og peber. Lad det stege i to til tre minutter under omrøring. Tilsæt balsamico, tomatpuré, hakket tomat, bønnerne og linserne.
Kog det igennem til en homogen masse sammen med den mørke bønnebouillon fra de sorte bønner. Justér evt. tykkelsen på saucen med mere bønnebouillon. Den skal være tæt, men saftig.
Justér smagen med ekstra salt, peber og krydderier om nødvendigt.
Majsbrødslåg
Pisk æg med letmælk.
Rør forsigtigt en blanding af hvedemel, majsmel, bagepulver og tilsæt paprika i blandingen lidt ad gangen, så klumper røres ud. Rør massen forsigtigt til en homogen masse og tilsæt olien lidt ad gangen.
Smag til med revet hvidløg, salt og peber.
Tamale Pie - samling
Find et passende fad til ovnen og fordel først bønneragouten i bunden, så den ligger i et 3-4 cm tykt lag.
Fordel majskagedejen ovenpå, drys med lidt paprika og ost på toppen. Bag tærten i ovnen ved ca. 180 grader i 25-40 minutter, indtil majskagen er gennembagt og osten gylden på toppen.