Tacos med helstegt kylling, spread af sorte bønner, tomatsalsa og hjertesalat

Tacos med helstegt kylling, spread af sorte bønner, tomatsalsa og hjertesalat

Den sorte bønnespread minder lidt om hummus og kan varieres i det uendelige. Prøv at bruge andre bønner i stedet, og eksperimentér med krydderierne. Pludselig opdager du helt nye og skønne smagskombinationer. Vi har holdt denne spread simpel med hvidløg, lime og chili, da der er knald på krydderierne i kyllingen.

Sådan gør du

Tacoskaller

Lun tacoskallerne ved 200 grader i et par minutter.

Helstegt kylling

Gnid hele kyllingen ind i olie og salt. Skær citronerne i kvarte, og kom dem ind i kyllingen. Bag kyllingen ved 180 grader i ca. 45-60 minutter, til kødet er gennemtilberedt og let kan plukkes.

Pluk kyllingen, og vend kødet med rapsolie, lime, honning, cayennepeber, korianderfrø og salt - det minder om en form for lynmarinering.

Salsa og hjertesalat

Vend tomater og løg sammen, og tilsæt limeskal. Pres saften fra limes, og vend det i blandingen sammen med mynte og koriander. Smag salsaen til med salt.

Pluk hjertesalat i blade, og læg til side.

Sort bønnespread

Kog bønnerne i letsaltet vand i ca. 40-60 minutter, til de er helt møre. Kogetiden på bønner kan variere, så smag dig frem. Dræn bønnerne, når de er færdigkogt. Blend bønner, olie, hvidløg, skal og saft fra limes og chili til en glat puré. Smag til med salt, og justér evt. konsistensen med lidt mere olie.