Tacos med glaseret glaskål, tomat-kikærtesalsa og koriandermayonnaise

Tacos med glaseret glaskål, tomat-kikærtesalsa og koriandermayonnaise

Denne opskrift kan laves med hvedetortillas, men den kan også spises med kålblade. Kan du få fat i nogle store og flotte sommerspidskål, så giver det ekstra sprødhed, og fyldet kommer mere til sin ret, hvis du lader kålen omslutte de glaserede glaskål og salsaen med kikærter og tomat. Du kan eventuelt lade det være op til de spisende selv at samle sin taco, så man kan putte fyld i efter eget temperament.

Sådan gør du

Tortillas

Lun hvedetortillas ved 180 grader i et par minutter. Fugt dem gerne med lidt vand inden. Laver du denne ret med spidskålsblade i stedet for hvedetortillas, så del spidskålen i blade, og brug dem som en tortilla, hvor fyldet foldes ind i kålbladene. Gem de inderste helt små blade til en anden dag, og lav en dejlig spidskålssalat af dem.

Glaseret glaskål

Bland glaskål, løg og hvidløg sammen med krydderier, rapsolie, tomatpuré og sojasauce i en gastrobakke. Bag det ved 180 grader i ca. 60 minutter - husk at røre i det jævnligt, så det bages ens alle steder. Kom honning og limesaft ved halvvejs, efter 30 minutter, og vend det rundt. Bag det videre den sidste halve time, så glaskålen bliver glaseret af den søde honning.

Kikærte-tomatsalsa

Kassér vandet fra de udblødte kikærter, og kog dem i rigeligt nyt og letsaltet vand i 40-60 minutter, til de er møre. Afkøl kikærterne hurtigt efter kogning.

Vend tomaterne sammen med løg, hvidløg og mynte, og kom de kolde kikærter i. Tilsæt lime, og vend det hele rundt. Smag til med salt inden servering.

Koriandermayonnaise

Blend korianderne og rapsolien, til olien har trukket farve til en dyb grøn olie.

Pisk æggeblommer, æbleeddike, dijonsennep og salt sammen til en luftig masse, og pisk så den grønne korianderolie i lidt efter lidt. Justér tykkelsen på mayonnaisen med olien - jo mere olie, des tykkere mayonnaise. Smag til med salt og æbleeddike.