Stegt tempeh med løgrelish og sprød fennikel

Stegt tempeh med løgrelish og sprød fennikel

Tempeh kan godt minde lidt om tofu. Tempeh er lavet af hele sojabønner, der er naturlig gærede og får en mere fast struktur af fermenteringsprocessen. Tofu er derimod lavet af væsken fra sojabønner, der er koaguleret. Både tofu og tempeh har gode ernæringsmæssige egenskaber og er gode erstatninger for kød på grund af det høje proteinindhold.

Sådan gør du

Tempeh

Steg skiverne af tempeh i olie i ca. 3-5 minutter på begge sider, til det er har fået en flot farve og er blevet gyldent.

Løgrelish

Steg løg og hvidløg i olie i ca. 5 minutter, til det er blevet blødt og gyldent.

Tilsæt resten af ingredienserne, og lad det simre ved lav varme i ca. 10 minutter, til æblet begynder at gå i opløsning.

Smag til med eddike, sukker, salt og peber. En relish skal gerne været balanceret i både salt, surt og sødt.

Sæt den færdige relish i køleskabet, til den er helt afkølet.

Fennikel

Du kan med fordel opbevare den fintsnittede fennikel i koldt vand, for at tilføje og opretholde sprødheden.