Persille-falafel med tahin og syltede rødløg
Sådan gør du
Falafler
Blend alle ingredienser sammen, til du har en fast fars. Smag til med salt og peber. Husk du også kan bruge stilkene fra persillen i farsen. Gem evt. lidt af persillen til pynt.
Form små kugler af farsen, og fritér dem i olie i ca. 1-3 minutter, til de har fået en flot mørk skorpe og er blevet sprøde. Husk at bruge neutral olie, når du skal fritere.
Syltede løg
Giv eddike, sukker, vand og et drys peberkorn et opkog, indtil sukkeret er opløst.
Hæld den kogende lage over løgene, og lad løgene trække i mindst en time i køleskabet. Husk at vende rundt i løgene et par gange undervejs under afkølingen.
Hvis løgene stadig er lidt for rå, efter de er blevet afkølet, så giv dem en kort opvarmning i lagen og afkøl så igen. Dræn løgene for syltelage inden servering.
Syltelagen kan bruges igen til f.eks. vinaigrette eller til generel tilsmagning af retter.
Tahin
Rist sesamfrøene ved 160 grader i ca. 10 minutter, til de har fået lidt farve.
Blend de ristede sesamfrø med smagsneutral olie i ca. 2-3 minutter, til du har en ensartet masse. Tilsæt evt. lidt mere olie, hvis massen er for tyk. Den skal gerne have samme konsistens som en pesto.
Bemærk at denne opskrift er lidt større, end hvad du skal bruge i opskriften. Gem resten i køleskab - det kan holde sig længe.