Stegt tempeh med løgrelish og kål

Stegt tempeh med løgrelish og kål

Tempeh stammer fra Indonesien, men bliver også brugt mange andre steder i Sydøstasien. Nu er tempeh begyndt at vinde indpas herhjemme, og det er en sund og nærende, plantebaseret proteinkilde, der kan tilberedes på mange forskellige måder.

Sådan gør du

Tempeh

Steg skiverne af tempeh i olie i ca. 3-5 minutter på begge sider, til det er har fået en flot farve og er blevet gyldent.

Løgrelish

Steg løg og hvidløg i olie i ca. 5 minutter, til det er blevet blødt og gyldent.

Tilsæt resten af ingredienserne, og lad det simre ved lav varme i ca. 10 minutter, til æblet begynder at gå i opløsning.

Smag til med eddike, sukker, salt og peber. En relish bør balancere på både salt, surt og sødt.

Sæt den færdige relish i køleskabet, til den er helt afkølet.

Kål og pynt

Du kan bruge en masse forskellig slags kål, så du vælger helt selv.

Bland kålen salt og sukker, og lad det trække i mindst 15 minutter, til kålet har fået nedbrudt lidt af strukturen.

Gem den hakkede persille til topping.