Congee med smilende æg

Congee med smilende æg

Risgrøden Congee er vidt udbredt i det østlige Asien, hvor den typisk spises om morgenen med forskellige saucer og tilbehør til. Denne congee med smilende æg er dog ment som en frokostret. Når først du mestrer congee, kan den, ligesom med en risotto, varieres med det fyld du ønsker.

Sådan gør du

Congee

Steg skalotteløg, hvidløg og ingefær i olie i en bredbundet gryde. Tilsæt ris og sesamolie, og hæld bouillon på. Lad retten koge op, og lad det simre i ca. 20 minutter til risene er møre, og har en grødagtig konsistens. Justér gerne konsistensen med mere bouillon, hvis den er blevet for tyk. Smag til med citronsaft og soyasauce.

Vend ærter, asparges, koriander, grøn chili og forårsløg i grøden. Gem lidt til at pynte retten med. Rist hasselnødder på panden, og hak dem groft. Riv noritangen i mindre stykker, og rist på en pande med salt.

Æg

Kog æggene i 7-8 minutter, og kom dem kort under den kolde hane. Pil og halvér æggene og servér dem sammen med retten.