Spidskålsfrittata med rygeost, kommen og agurke-dildsalat med kartofler

Spidskålsfrittata med rygeost, kommen og agurke-dildsalat med kartofler

Frittata er en af de der skønne retter, der kan varieres på mange forskellige måder. Her er en udgave med spidskål, som giver et let crunch, men det kan sagtens erstattes med andre af dine yndlingsgrøntsager.

Sådan gør du

Spidskålsfrittata

Blend eller hak det grove hvedebrød, og kom det i en skål med æg, sødmælk, hvidløg, muskatnød og salt og peber. Pisk det hele godt sammen, så brødet suger lidt af væsken.

Sprøjt ovnfaste fade med sprayfedt, og fordel spidskålen heri. Hæld derefter æggemassen over. Sæt fadene i ovnen ved 170°, i 15-25 minutter til æggemassen har sat sig.

Fordel rygeosten over frittataen, og sæt den tilbage i ovnen til osten er smeltet.

Æggekagen er færdig, når den har en kernetemperatur på 75°.

Agurke-dildsalat

Bland rødløg, hvidløg og chili med eddike, olivenolie og salt. Lad det trække i minimum 20 minutter, og vend det inden servering med agurker, babyspinat og den friske dild.

Kartofler og rugbrød

Kog kartoflerne i rigeligt saltet vand, og top frittataen med dem ved servering.

Rugbrød serveres ved siden af.