Spidskålsfrittata med rygeost, kommen og agurke-dildsalat med kartofler
Sådan gør du
Spidskålsfrittata
Blend eller hak det grove hvedebrød, og kom det i en skål med æg, sødmælk, hvidløg, muskatnød og salt og peber. Pisk det hele godt sammen, så brødet suger lidt af væsken.
Sprøjt ovnfaste fade med sprayfedt, og fordel spidskålen heri. Hæld derefter æggemassen over. Sæt fadene i ovnen ved 170°, i 15-25 minutter til æggemassen har sat sig.
Fordel rygeosten over frittataen, og sæt den tilbage i ovnen til osten er smeltet.
Æggekagen er færdig, når den har en kernetemperatur på 75°.
Agurke-dildsalat
Bland rødløg, hvidløg og chili med eddike, olivenolie og salt. Lad det trække i minimum 20 minutter, og vend det inden servering med agurker, babyspinat og den friske dild.
Kartofler og rugbrød
Kog kartoflerne i rigeligt saltet vand, og top frittataen med dem ved servering.
Rugbrød serveres ved siden af.