Sej i grøn curry med perlebyg, broccoli, asparges, mynte og forårsløg
Sådan gør du
Sej i grøn curry
Kassér vandet som bønnerne er udblødt i. Sæt limabønnerne over i friskt letsaltet vand, og kog i 30-45 minutter til de er helt møre.
Kog perlebyggen i letsaltet vand i 20-30 minutter til de er møre.
Skær fisken i mindre stykker á 30-40 gram, og drys med en smule salt. Lad dem trække på en plade eller i en dyb gastrobakke på køl.
Sautér løg, hvidløg, ingefær, chili, limeblade og citrongræs i lidt rapsolie i en gryde. Tilsæt karrypasta, limabønner og bouillon. Kog saucen op, og lad karrypastaen opløses under omrøring. Tilsæt kokosmælk, sukker, fiskesauce og soya. Træk gryden af varmen, når saucen har simret i 5 minutter.
Damp eller blanchér de grønne asparges, og broccoli et par minuttet så de har let bid, og læg dem til side i koldt vand.
Hæld den varme sauce over fisken i en dyb gastrobakke, og bag dem i ovnen under låg ved 150°, eller kog dem i en pande i saucen i 5-7 minutter indtil fisken er mør, eller har en kernetemperatur på 55°. Smag til med citronsaft.