Sej i grøn curry med perlebyg, broccoli, asparges, mynte og forårsløg

Sej i grøn curry med perlebyg, broccoli, asparges, mynte og forårsløg

Mørk- eller lyssej er en vidunderlig fisk, som er et godt alternativ til torsken. Ligesom torsken er det en hvidfisk, der med sin bløde, lette struktur, har en god evne til at optage smage. Det kommer til fulde udtryk i denne curry, hvor der er masser af krydderier og god varme i smagen.

Sådan gør du

Sej i grøn curry

Kassér vandet som bønnerne er udblødt i. Sæt limabønnerne over i friskt letsaltet vand, og kog i 30-45 minutter til de er helt møre.

Kog perlebyggen i letsaltet vand i 20-30 minutter til de er møre.

Skær fisken i mindre stykker á 30-40 gram, og drys med en smule salt. Lad dem trække på en plade eller i en dyb gastrobakke på køl.

Sautér løg, hvidløg, ingefær, chili, limeblade og citrongræs i lidt rapsolie i en gryde. Tilsæt karrypasta, limabønner og bouillon. Kog saucen op, og lad karrypastaen opløses under omrøring. Tilsæt kokosmælk, sukker, fiskesauce og soya. Træk gryden af varmen, når saucen har simret i 5 minutter.

Damp eller blanchér de grønne asparges, og broccoli et par minuttet så de har let bid, og læg dem til side i koldt vand.

Hæld den varme sauce over fisken i en dyb gastrobakke, og bag dem i ovnen under låg ved 150°, eller kog dem i en pande i saucen i 5-7 minutter indtil fisken er mør, eller har en kernetemperatur på 55°. Smag til med citronsaft.