Salsiccia-carbonara med hvide bønner, ærter, spinat og chunks af italiensk pølse

Carbonara er en klassisk italiensk pastaret og en af de få, hvor det ikke er fastlagt, hvilken type pasta, der skal anvendes. Vi har givet retten et løft og et yderligere skud mæthed ved at tilføre hvide bønner, mens ærter og spinat vendes ned i retten i deres rene form. I stedet for den klassiske bacon bruger vi her den italienske, krydrede pølse salsiccia, og desuden kogevand fra bønner eller pasta som sauce og saft til retten.

Sådan gør du

Salsiccia carbonara

Kog de hvide bønner i saltet vand, indtil de er møre. Det tager 50-55 minutter.

Kog pastaen efter anvisning på pakken, og husk at gemme noget af pastavandet, når pastaen skal drænes.

Fjern skindet fra pølsen, skær den i tern og steg i en gryde med lidt rapsolie. Lad det brune let. Ved større mængder, brun det af i ovnen eller på kippen.

Tilsæt løg og hvidløg, og steg indtil løgene er klare. Tilsæt fløde og lad det koge op sammen med kogevandet fra pastaen.

Lav en blanding af revet parmesan, æggeblommer, olivenolie og masser af sort peber.

Når pastaen er færdig, vendes blandingen ned i gryden sammen med pasta, ærter og spinat. Smag til med lidt citronsaft, salt og sort peber.

Tip: Skal portionen forberedes og først samles og serveres senere til aften, hold da alle tingene adskilt og kog først pastaen til aften.