Salat af hvid fisk med kartofler, hvidløg, dild og citron

Salat af hvid fisk med kartofler, hvidløg, dild og citron

Hvide fisketyper som torsk, kuller og sej er oftest mere magre end de mørkere, farverige fisk som laks, sild og makrel. Det gør dem eminente i pålægssalater, hvor de kan ledsages af en fyldig dressing med hjemmerørt mayonnaise.

Sådan gør du

Fyld

Bag fisken ved 120 grader i ca. 20-40 minutter, til den er akkurat mør og let skiller i flager, når man brækker i den. Sæt den bagte fisk i køleskabet, til den er helt afkølet, og pluk den i små stykker. Du kan bruge mange forskellige slags hvid fisk fx. torsk, kuller eller sej.

Kog kartoflerne i ca. 15-20 minutter, til de er møre. Sæt dem i køleskabet, til de er helt afkølet, og skær dem derefter i små tern.

Mayonnaise til dressing

Pisk æggeblommerne i en skål, og tilsæt olie i en tynd stråle lidt af gangen, indtil al olien er brugt og mayonnaisen har en god og tyk konsistens. Smag til med salt, sukker, æbleeddike og dijonsennep.

Bemærk at denne opskrift er større, end hvad du skal bruge til dressingen i denne opskrift - så gem resten i køleskab.

Dressing

Rør en dressing af hvidløg, mayonnaise, yoghurt, sennep. Smag dressingen til med fintrevet citronskal, lidt af citronsaften, salt og peber.

Vend dressingen med den hvide fisk, kartoflerne, syltede agurker og dild inden servering, og smag til med salt og peber.

Gem lidt dild og citronskal til pynt.