Farsbrød af kylling, asparges, rosmarin og persille
Sådan gør du
Farsbrød
Steg løg og hvidløg i olien, til det bliver blødt og tager lidt farve.
Rør den hakkede kylling med saltet, til farsen er elastisk.
Kog de grønne asparges i 1-2 minutter, så de stadig fastholder et godt bid, og skær dem i mindre tern.
Tilsæt resten af ingredienserne (dog uden mayonnaisen - denne er tiltænkt servering) og rør farsen grundigt, til den har samlet sig. Du kan sagtens bruge stilken på persillen, og evt. gemme lidt af den friske krydderurt til pynt.
Pres farsen flat ned i en form, og bag i ovnen ved 170 grader i ca. 40 minutter, indtil farsbrødet opnår en temperatur på 75 grader i midten.
Sæt farsbrødet i køleskabet til dagen efter, hvis det skal bruges som koldt pålæg.
Persillemayonnaise
Blend olie og persille i ca. 10 minutter til du har en grøn persilleolie.
Pisk æggeblommerne i en skål, og tilsæt olie i en tynd stråle lidt af gangen, indtil al olien er brugt og mayonnaisen har en god og tyk konsistens. Smag til med salt, sukker, æbleeddike og dijonsennep.
Bemærk at denne opskrift er større, end hvad du skal bruge til farsbrødet i denne opskrift - du skal skal bruge ca. en tredjedel af mayonnaisen, så gem resten i køleskab.