Russisk-inspireret æggesalat med kartofler, syltede rødbeder og æbler
Sådan gør du
Fyld
Kog kartoflerne i letsaltet vand i ca. 15 minutter, til de er møre. Afkøl kartoflerne, og skær dem i små tern.
Kog æggene i ca. 8-9 minutter, til de er hårdkogte. Afkøl og pil æggene, og skær dem i tern med en æggedeler.
Skær de syltede rødbeder i små tern.
Behold gerne skrællen på æblerne, når de skæres i små tern.
Mayonnaise til dressing
Pisk æggeblommerne i en skål, og tilsæt olie i en tynd stråle lidt af gangen, indtil al olien er brugt og mayonnaisen har en god og tyk konsistens. Smag til med salt, sukker, æbleeddike og dijonsennep.
Bemærk at denne opskrift er større, end hvad du skal bruge til dressingen i denne opskrift - du skal skal bruge ca. en tredjedel af mayonnaisen, så gem resten i køleskab.
Dressing
Bland mayonnaise, yoghurt, sennep og kapers sammen til en dressing.
Tilsæt revet peberrod og fintsnittet purløg. Gem evt. lidt purløg til pynt.
Vend dressingen med kartofler, æg, rødbeder og æbler, og smag til med salt og peber.