Farsbrød med linser, knoldselleri, spidskommen og rødbedecreme

Farsbrød med linser, knoldselleri, spidskommen og rødbedecreme

Knoldsellerien er fyldig, mild og sød, når den tilberedes og suppleres her af den aromatiske spidskommen i et farsbrød med grønne linser og rødebedecreme.

Sådan gør du

Farsbrød

Kog de grønne linser i rigeligt med vand i ca. 20 minutter, til de er møre, og dræn vandet fra.

Steg løg og hvidløg i olien, til det bliver blødt og tager lidt farve. Rist spidskommen med i ca. 10 sekunder, til det begynder at dufte krydret.

Kog knoldsellerien i ca. 20 minutter, til den er mør, og lav den til en mos.

Tilsæt alle ingredienserne i en skål, og rør farsen grundigt, til den har samlet sig.

Pres farsen fladt ned i en form, og bag i ovnen ved 170 grader i ca. 40 minutter, indtil farsbrødet opnår en temperatur på 75 grader i midten.

Sæt derefter farsen i køleskabet til dagen efter, hvis det skal bruges som koldt pålæg.

Rødbedecreme

Kog rødbederne i 10-15 minutter, til de er mmøre. Stik evt. i dem for at være sikre på, at de er bløde nok til at kunne blive most.

Mos rødbederne, og bland mosen sammen med creme fraichen, til du har en glat creme. Smag til med salt og peber.