Pasta med blåmuslinger, bacon og græskar
Sådan gør du
Pasta med blåmuslinger, bacon og græskar
Kom bacon i en gryde og steg i et par minutter, til baconen er let gylden. Kom de hakkede løg i gryden, og steg i et par minutter. Tilsæt græskartern, rosmarin og timian sammen med hvidvin, revet citronskal og citronsaft. Kog i 20-25 minutter, til græskarternene er godt møre. Kog pastaen i en anden gryde og kog efter anvisningen på posen – i rigeligt vand med lidt salt og uden låg. Inden du hælder vandet fra pastaen, så gem først 1 liter af vandet. Klargør muslingerne imens: Kom dem i håndvasken, og tag proppen ud (muslingerne må ikke ligge under ferskvand i længere tid, så dør de.) Lad vandet løbe, og rusk lidt rundt i muslingerne. Kassér muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem let ned i køkkenbordet. Kassér også muslinger med ødelagte skaller. Hvis de har skæg – de små tråde, der stikker ud af dem – så fjern det med en urtekniv. Kom muslingerne i gryden til græskar og bacon, og tilføj lidt vand, krydr med salt, læg låg på, og lad dem dampe i 2-3 minutter. Kassér muslinger, der ikke åbner sig ved dampning. Hvis mange muslinger er lukkede, så giv dem først et par minutter mere, og se om det bare skyldes, at de har fået for lidt. Kom pastaen i gryden med muslinger og græskar, og vend det rundt. Hvis retten virker tør, så tilsæt lidt af kogevandet fra muslingerne. Kom et par skefulde olivenolie i sammen med grofthakket dild, og krydr med lidt salt og godt med friskkværnet sort peber.