Linsesalat med grønne linser, persillepesto og rødløg
Sådan gør du
Linser
Kog linserne i letsaltet vand i ca. 30-40 minutter, til de er møre.
Stil de kogte linser i køleskabet, til de er helt afkølet.
Pesto
Rist solsikkekernerne i ovnen ved 160 grader i ca. 7-10 minutter, til de har taget lidt farve.
Blend persille, solsikkekerner, ost, olie, citronsaft og spidskommen til en lind pesto. Smag til med salt og peber.
Gem evt. lidt af persillen til pynt.
Bland de kogte linser med pestoen. Brug lidt pesto af gangen, til linse-salaten har en god konsistens. Den skal være fast nok til at ligge på et stykke rugbrød. Smag til med salt og peber.
Hvis salaten med pesto er for løs, så giv den en lille tur med en stavblender, så noget bliver blendet, og kan holde på de hele linser i blandingen.
Du kan også bruge andre hårde oste udover parmesan til pestoen.