Farsbrød med flækærter, blomkål, grønne ærter og friske krydderurter

Farsbrød med flækærter, blomkål, grønne ærter og friske krydderurter

Flækærter, også kendt som gule ærter, danner rammen for dette vegetariske farsbrød. Flækærterne er en fantastisk, vegetabilsk kilde til protein og fibre i din kost, og samtidig kan de produceres på vores breddegrader, som gør det til en lokal råvare.

Sådan gør du

Farsbrød

Kog flækærterne i rigeligt vand i 30-40 minutter, til de er møre. Smag evt. på dem for at vurdere mørheden.

Steg løg og hvidløg i olien, til det bliver blødt og tager lidt farve.

Tilsæt alle ingredienserne i en skål, inkl. løg og hvidløg, og rør farsen grundigt, til den har samlet sig. Husk at gemme lidt af den friske timian til pynt.

Pres farsen fladt ned i en form, og bag i ovnen ved 170 grader i ca. 40 minutter, indtil farsbrødet opnår en temperatur på 75 grader i midten.

Sæt derefter farsen i køleskabet til dagen efter, hvis det skal bruges som koldt pålæg.

Topping

Du kan bruge både grønne og hvide asparges i denne servering.
Bruger du hvide asparges, skal den yderste trægede del skrælles af. Kog derefter de hvide asparges i ca. 5 minutter, til de er møre, men stadig har et godt bid. Snit derefter de hvide asparges i skiver på langs, så de er skrå.

Bruger du grønne asparges, så skær bunden af de grønne asparges, og kog aspargsene i 1-2 minutter, så de stadig fastholder et godt bid. Snit de grønne asparges på samme måde som de hvide.

Hjertesalat og de friske ærter skal blot skylles og gøres klar til brug.