Farsbrød med flækærter, blomkål, grønne ærter og friske krydderurter
Sådan gør du
Farsbrød
Kog flækærterne i rigeligt vand i 30-40 minutter, til de er møre. Smag evt. på dem for at vurdere mørheden.
Steg løg og hvidløg i olien, til det bliver blødt og tager lidt farve.
Tilsæt alle ingredienserne i en skål, inkl. løg og hvidløg, og rør farsen grundigt, til den har samlet sig. Husk at gemme lidt af den friske timian til pynt.
Pres farsen fladt ned i en form, og bag i ovnen ved 170 grader i ca. 40 minutter, indtil farsbrødet opnår en temperatur på 75 grader i midten.
Sæt derefter farsen i køleskabet til dagen efter, hvis det skal bruges som koldt pålæg.
Topping
Du kan bruge både grønne og hvide asparges i denne servering.
Bruger du hvide asparges, skal den yderste trægede del skrælles af. Kog derefter de hvide asparges i ca. 5 minutter, til de er møre, men stadig har et godt bid. Snit derefter de hvide asparges i skiver på langs, så de er skrå.
Bruger du grønne asparges, så skær bunden af de grønne asparges, og kog aspargsene i 1-2 minutter, så de stadig fastholder et godt bid. Snit de grønne asparges på samme måde som de hvide.
Hjertesalat og de friske ærter skal blot skylles og gøres klar til brug.