Farsbrød med røde linser, kartofler, porrer og persille

Farsbrød med røde linser, kartofler, porrer og persille

Kartofler og porrer er en klassisk sammensætning, og det er der en god grund til. De to råvarer passer nemlig rigtig godt sammen - kartoflen med sin fyldige sødme og porren med den milde løgsmag. Sammen med røde linser, hvidløg og friske krydderurter, er her et skønt og plantebaseret farsbrød.

Sådan gør du

Farsbrød

Kog de røde linser i rigeligt vand i ca. 20 minutter, til de er møre.
Kog kartoflerne i ca. 20 minutter til de er møre, og mos dem derefter.
Kog derefter porrerne i ca. 5 minutter, til de er møre.

Steg løg og hvidløg i olien, til det bliver blødt og tager lidt farve.
Bland linser, kartofler, porrer, løg, hvidløg, æg, persille, hvedemel, timian og brødkrummer sammen med salt og peber, og rør farsen grundigt, til den har samlet sig.

Pres farsen fladt ned i en form, og bag i ovnen ved 170 grader i ca. 40 minutter, indtil farsbrødet opnår en temperatur på 75 grader i midten.

Sæt farsbrødet i køleskabet til dagen efter, hvis det skal bruges som koldt pålæg.

Mayonnaise

Pisk æggeblommerne i en skål, og tilsæt olie i en tynd stråle lidt af gangen, indtil al olien er brugt og mayonnaisen har en god og tyk konsistens. Smag til med salt, sukker, æbleeddike og dijonsennep.

Bemærk at denne opskrift er større, end hvad du skal bruge til farsbrødet i denne opskrift - du skal skal bruge ca. en tredjedel af mayonnaisen, så gem resten i køleskab.

Syltet rødkål

Bland alle ingredienser, undtagen rødkål, og lad det koge i ca. 3 minutter, til sukkeret er opløst.

Hæld den varme syltelage over den fintsnittede kål, og lad det trække i køleskabet i ca. en time, til rødkålen har fået smag, men stadig er sprød.

Topping

Rist græskarkernerne i ca. 10 minutter, til de har taget farve.

Gem timianen til pynt.