Pasta med blåmuslinger, bacon, friske tomater og basilikum

Pasta med blåmuslinger, bacon, friske tomater og basilikum

Alene duften af denne ret er grund nok til at lave den. Hvidvin, bacon og frisk citronskal spreder en liflig aroma sammen med blåmuslingerne, der smager ligeså godt, som de dufter. Selvom muslinger kan afskrække nogen, så prøv at lave dem alligevel - måske viser det sig, at serveringen er mere populær end forventet.

Sådan gør du

Pasta med blåmuslinger

Steg baconen i en stor gryde i et par minutter, til den er let gylden. Gryden skal være stor nok til, at hele retten med muslinger kan være i den. Tilsæt løg, og steg yderligere i et par minutter. Tilsæt de friske tomater sammen med hvidvin, flåede tomater og saft og skal fra citron. Kog saucen op.

Skyl muslingerne imens, og rusk godt i dem. Kassér de muslinger, som ikke åbner sig ved et lille slag. Hvis muslingerne har skæg – de små tråde, der stikker ud af dem – så fjern det med en urtekniv.

Kog pastaen i rigeligt letsaltet vand i 10-12 minutter, til den er mør. Gem lidt af kogevandet til at justere saucen med.

Damp muslingerne i gryden med saucen i 2-3 minutter. Kassér muslinger, der ikke åbner sig ved dampning – hvis mange muslinger er lukkede, så giv dem først et par minutter mere, før du kasserer dem. Måske skal de blot have lidt længere, før de åbner sig.

Kom den kogte pasta i gryden med muslingerne og tomaterne, og vend det hele rundt. Hvis retten virker for tør, så tilsæt lidt af kogevandet fra pastaen. Kom lidt olivenolie i sammen med basilikumblade, og smag til med salt og peber.