Paprikagryde med røde linser med søde pastinakker, kalkun-chuncks, bacon og ris
Sådan gør du
Ris og syltede perleløg
Kog risene med lidt salt efter anvisning på pakken. Kog frosne perleløg eller rå skalotteløg op i en blanding af vand, sukker, eddike og stjerneanis. Lad det simre i 2 minutter, og lad så løgene sylte i lagen på køl indtil servering.
Paprikagryde
Skær persillerødderne i stave á 3 cm. Vend persillerødderne og rød peber med lidt røget paprika, lidt rapsolie, salt og peber. Rist det gyldent i ovnen ved 200 grader i 18-20 minutter, indtil persillerødderne er møre, og de røde pebre har taget farve.
Rist champignon og bacon af ved høj varme i rapsolie på en pande, indtil det bliver gyldent. Brun kalkunkødet af i en gryde ved siden af ved høj varme. Saml svampe og bacon i gryden, krydr med salt og peber og tilsæt løg og hvidløg og steg videre et par minutter, indtil løgene bruner let.
Tilsæt paprika og dernæst de hakkede tomater og bouillon. Lad det hele simre under låg i 30-45 minutter, indtil kalkunen er helt mør. De sidste 12-15 minutter tilsættes de røde linser, som koger med, så de begynder at koge ud og tykner saucen en smule.
Tilsæt grøntsagerne fra ovnen. Gem gerne en lille smule til at drysse på toppen af retten ved anretning.
Før servering tilsættes fløde, og retten koges op. Smag til med salt, peber og evt. lidt æblecidereddike.
Anret med rødder og pebre på toppen og evt. svampe.