Paprikagryde med røde linser med søde pastinakker, kalkun-chuncks, bacon og ris

Paprikagryde med røde linser med søde pastinakker, kalkun-chuncks, bacon og ris

En klassisk gryderet, der giver varmen på kolde efterårs-
dage. Pastinakken har en dyb, nøddeagtig smag, der supplerer den røgede bacon godt. Linser er supergode i gryderetter og saucer og giver fylde og en dejlig cremet konsistens. Server med en grov mos, der kan søbe den gode sovs op.

Sådan gør du

Ris og syltede perleløg

Kog risene med lidt salt efter anvisning på pakken. Kog frosne perleløg eller rå skalotteløg op i en blanding af vand, sukker, eddike og stjerneanis. Lad det simre i 2 minutter, og lad så løgene sylte i lagen på køl indtil servering.

Paprikagryde

Skær persillerødderne i stave á 3 cm. Vend persillerødderne og rød peber med lidt røget paprika, lidt rapsolie, salt og peber. Rist det gyldent i ovnen ved 200 grader i 18-20 minutter, indtil persillerødderne er møre, og de røde pebre har taget farve.

Rist champignon og bacon af ved høj varme i rapsolie på en pande, indtil det bliver gyldent. Brun kalkunkødet af i en gryde ved siden af ved høj varme. Saml svampe og bacon i gryden, krydr med salt og peber og tilsæt løg og hvidløg og steg videre et par minutter, indtil løgene bruner let.

Tilsæt paprika og dernæst de hakkede tomater og bouillon. Lad det hele simre under låg i 30-45 minutter, indtil kalkunen er helt mør. De sidste 12-15 minutter tilsættes de røde linser, som koger med, så de begynder at koge ud og tykner saucen en smule.

Tilsæt grøntsagerne fra ovnen. Gem gerne en lille smule til at drysse på toppen af retten ved anretning.

Før servering tilsættes fløde, og retten koges op. Smag til med salt, peber og evt. lidt æblecidereddike.

Anret med rødder og pebre på toppen og evt. svampe.