Ovnklar bede-stroganoff med svampe, kalkun og røget paprika i fad med låg af sprøde kartofler

Den russiske stroganoff er en vinterlig gryderet, der oprindeligt har oksekød som hovedelement. Her bruger vi kalkun og svampe, der gør retten mere klimavenlig. Når stroganoffen tilberedes i ovnen, danner kartoffelskiverne et sprødt låg.

Sådan gør du

Ovnklar bede-stroganoff

Vend rødbede, rødløg, hvidløg og kalkun med rapsolie i en bradepande og krydr med salt og peber. Brun det i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter, indtil det er brunet godt af.

Rist imens svampene af i en stor tykbundet gryde. De brunede grøntsager og kødet samles nu i gryden med svampene, drysses med mel og vendes rundt i 2 minutter ved middel varme så melet bages af.Tilsæt tomatpuré, balsamico, paprika, bouillon og fløde og kog retten igennem i 10 minutter. Smag til med salt og peber. Fordel gryderetten i et ovnfast fad.

Vend kartofler i olie og fordel de tynde skiver på toppen som et låg. Drys med rapsolie, salt og peber. Bag fadet i ovnen ved 200 grader i 25-35 minutter, indtil kartoflerne er gennembagte og sprøde på toppen.