Ossobuco af kalkunlår med gramolata af urter og citronskal og gratineret kartoffelmos med smørbønner
Sådan gør du
Ossobuco af kalkun
Skær kødet i mindre tern, eller beregn ét stykke af ca. 80 g pr. person.Brun kødet godt af i bunden af en gryde med olivenolie og krydr med salt og peber.
Tilsæt de hakkede grøntsager, timian og laurbær og steg videre i nogle minutter, så grøntsagerne bruner let.Tilsæt tomatkoncentrat og vin og damp alkoholen af i et par minutter. Tilsæt hakket tomat og bouillon. Husk at du kan bruge kogevand fra bønner som bouillon.
Kog retten indtil kødet er helt mørt, og retten er kogt ind til 2/3 og tyknet let. Det tager 30-45 minutter. Smag til med salt og peber.
Vend blegselleri og græskar i lidt rapsolie, og bag det i ovnen ved 200 grader i 15-18 minutter til det er gyldent. Tilsæt blandingen til gryderetten, når den er færdig eller top ovenpå ved servering.
Gratineret kartoffelmos med hvide bønner
Kog de hvide bønner helt møre i letsaltet vand, gerne med et par løg, laurbær og urtestilke i. Bønnerne er færdige, når de er cremede og du nemt kan mose en bønne mellem to fingre. Det tager ca. 45-60 minutter. Husk du kan gemme kogevandet og bruge det som bouillon til retten.
Kog kartoflerne i en gryde for sig, indtil de er møre. Sigt vandet fra.Rør en grov mos ved at stavblende de hvide bønner i en skål med lidt af vandet.Knus de kogte kartofler til mos, du kan evt bruge en røremaskine og stille og roligt røre kartoflerne ud. Tilsæt purerede hvide bønner og juster konsistensen med varm havremælk kogt op med muskat, salt og peber. Mosen skal være lind og cremet.
Fordel den varme mos i serveringsfade og drys med parmesan, så den smelter på toppen, og hæld lidt olivenolie over inden servering. Du kan også anrette mosen i et ildfast fad med osten på toppen, og gratinere den i ovnen inden servering til aften.
Gremolata
Hak alle ingredienserne fint og bland sammen i en skål. Server det i en skål, og brug det som drys ovenpå ossobucoen ved servering.