Ørredsalat med quinoa, blommetomater, hytteost, chili, citron og gremolata

Ørredsalat med quinoa, blommetomater, hytteost, chili, citron og gremolata

Denne ørredsalat er god til de travle dage og samtidig utrolig velsmagende med masser af citron og urter i den tilhørende gremolata. Du kan sagtens bruge varmrøget laks i stedet, eller prøv at lave den helt vegetarisk med kogte sorte bønner.

Sådan gør du

Ørred

Kog quinoa i letsaltet vand i 15-20 minutter, til de er møre. Smag til med saft og skal fra citron.
Frigør ørred for ben, og del i mindre stykker.
Vend tomaterne med honning, æbleeddike, grønne chilier og skalotteløg, og tilsæt ørreden og det meste af hytteosten til en samlet salat - gem lidt af hytteosten til topping. Smag til med citron, olivenolie, salt og peber.

Gremolata

Blend alle ingredienserne sammen til en gremolata, og smag til med salt. Fordel den over ørredsalaten ved servering.