Marineret sild i ’escabeche’ med fennikel og peberfrugt

Marineret sild i ’escabeche’ med fennikel og peberfrugt

Escabeche er en klassisk spansk tilberedningsmetode, hvor man svitser grøntsager, fisk, fjerkræ eller andet for derefter at marinere det i en form for syltelage. Escabeche serveres hovedsageligt kold eller ved stuetemperatur, og har en frisk og syrlig smag, der passer godt til en af de federe fisk som sild.

Sådan gør du

Sild

Skær silden i skiver.

’Escabeche’

Steg løg og hvidløg i olie i ca. 5 minutter, til det er blevet blødt og gyldent.

Tilsæt den snittede fennikel og peberfrugt og steg i yderligere 5 minutter. Gem evt. lidt fintsnittet fennikeltop til pynt.

Tilsæt resten af ingredienserne og lad blandningen simrekoge i ca. 20 minutter, til det er blevet til en tyk og tæt kompot. Smag til med salt og peber.

Sæt kompotten i køleskabet, til det er helt afkølet.