Lun salat af grillet squash med grønne kikærter, gul hummus og stegte, syrlige løg
Sådan gør du
Grillet squash
Steg squash på skærefladen på en pande i olie, til de får en mørk grillet farve, og har bid. Smag til med salt og citronsaft.
Grønne kikærter
Kassér vandet fra de iblødsatte kikærter, og kog dem møre i rigeligt friskt saltet vand, efter anvisning på pakken. Dræn kikærterne, og lad dem køle af. Blend olie, persille, hvidløg og saft og skal fra citron. Vend kikærterne i den grønne marinade lidt tid inden servering, så de kan nå at trække smag.
Hummus
Kassér vandet fra de iblødsatte kikærter, og kog dem møre i rigeligt friskt saltet vand, efter anvisning på pakken. Dræn kikærterne, og lad dem køle af. Kom kikærterne i en blender, sammen med tahin, citronsaft, koriander, spidskommen, hvidløg, gurkemeje og rapsolie. Blend til hummussen er glat. Justér tykkelsen med koldt vand, og smag til med salt og citronsaft.
Stegte skalotteløg og granatæble
Steg løgene på begge sider på en tør pande. Kom æbleeddike på løgene på den varme pande. Sluk for varmen, og lad dem blive på panden til de er møre. Vend dem med granatæblekerner inden servering.