Lun salat af grillet squash med grønne kikærter, gul hummus og stegte, syrlige løg

Kikærter har mange fantastiske anvendelsesmuligheder, og samtidig har de et højt indhold af protein og kostfibre, hvilket blandt andet gør, at de let kan erstatte kød i et måltid. I denne farverige ret får du hele kikærter med bid i, og som en cremet hummus, der suppleres med syrlige skalotteløg.

Sådan gør du

Grillet squash

Steg squash på skærefladen på en pande i olie, til de får en mørk grillet farve, og har bid. Smag til med salt og citronsaft.

Grønne kikærter

Kassér vandet fra de iblødsatte kikærter, og kog dem møre i rigeligt friskt saltet vand, efter anvisning på pakken. Dræn kikærterne, og lad dem køle af. Blend olie, persille, hvidløg og saft og skal fra citron. Vend kikærterne i den grønne marinade lidt tid inden servering, så de kan nå at trække smag.

Hummus

Kassér vandet fra de iblødsatte kikærter, og kog dem møre i rigeligt friskt saltet vand, efter anvisning på pakken. Dræn kikærterne, og lad dem køle af. Kom kikærterne i en blender, sammen med tahin, citronsaft, koriander, spidskommen, hvidløg, gurkemeje og rapsolie. Blend til hummussen er glat. Justér tykkelsen med koldt vand, og smag til med salt og citronsaft.

Stegte skalotteløg og granatæble

Steg løgene på begge sider på en tør pande. Kom æbleeddike på løgene på den varme pande. Sluk for varmen, og lad dem blive på panden til de er møre. Vend dem med granatæblekerner inden servering.