Linsesalat med grønne linser, løvstikkepesto, majroe og rødløg

Linsesalat med grønne linser, løvstikkepesto, majroe og rødløg

Bælgfrugter er gode i pålægssalater - både som supplement til kød eller som selvstændig ingrediens i en vegetarisk pålægssalat. Her har du en linsesalat af grønne linser med løvstikkepesto, majroer og rødløg.

Sådan gør du

Linser

Kog linserne i letsaltet vand i ca. 30-40 minutter, til de er møre.

Stil de kogte linser i køleskabet, til de er helt afkølet.

Løvstikkepesto

Rist solsikkekernerne i ovnen ved 160 grader i ca. 7-10 minutter, til de har taget lidt farve.

Blend løvstikke, solsikkefrø, ost, olie, citronsaft og spidskommen til en lind pesto. Smag til med salt og peber.

Gem evt. lidt løvstikke til pynt.

Bland de kogte linser med pestoen. Brug lidt pesto af gangen, til linsesalaten har en god konsistens. Den skal være fast nok til at ligge på et stykke rugbrød. Smag til med salt og peber.

Hvis salaten med pesto er for løs, så giv den en lille tur med en stavblender, så noget bliver blendet og kan fungere som binding til salaten.

Du kan også bruge andre hårde oste udover parmesan til pestoen fx vesterhavsost.

Topping

Blanchér de tynde skiver af majroe i kogende vand i ca. 10 sekunder, og afkøl dem straks i koldt vand. Dræn dem derefter for vand inden servering.