Linsesalat med grønne linser, løvstikkepesto, majroe og rødløg
Sådan gør du
Linser
Kog linserne i letsaltet vand i ca. 30-40 minutter, til de er møre.
Stil de kogte linser i køleskabet, til de er helt afkølet.
Løvstikkepesto
Rist solsikkekernerne i ovnen ved 160 grader i ca. 7-10 minutter, til de har taget lidt farve.
Blend løvstikke, solsikkefrø, ost, olie, citronsaft og spidskommen til en lind pesto. Smag til med salt og peber.
Gem evt. lidt løvstikke til pynt.
Bland de kogte linser med pestoen. Brug lidt pesto af gangen, til linsesalaten har en god konsistens. Den skal være fast nok til at ligge på et stykke rugbrød. Smag til med salt og peber.
Hvis salaten med pesto er for løs, så giv den en lille tur med en stavblender, så noget bliver blendet og kan fungere som binding til salaten.
Du kan også bruge andre hårde oste udover parmesan til pestoen fx vesterhavsost.
Topping
Blanchér de tynde skiver af majroe i kogende vand i ca. 10 sekunder, og afkøl dem straks i koldt vand. Dræn dem derefter for vand inden servering.