Helbagt blomkål, blomkålspuré, syltede blomkål, bagte løg og grønkålspesto

Helbagt blomkål, blomkålspuré, syltede blomkål, bagte løg og grønkålspesto

Blomkål i flere variationer - her både i bagt, pureret og syltet form. Man overraskes over, hvilken skøn evne blomkål har til at blive cremet, og man skulle næsten tro, der var fløde i denne puré. Du kan lave samme trick med knoldselleri, som også fungerer godt i både bagt og syltet form og som puré.

Sådan gør du

Bagt blomkål

Kog blomkålen hel i letsaltet vand i ca. 5 minutter, eller damp den i 7-10 minutter. Drys de hele blomkål med olie, muskatnød og salt og peber. Bag dem ved 175 grader i ca. 35- 40 minutter, til de er møre og har fået farve. Riv citronskal, og fordel citronsaft over, når de er færdigbagte.

Bagte løg

Fordel rødløg, skalotteløg og hvidløg i en gastrobakke med skærefladen opad. Vend honning, æbleeddike og salt sammen, og fordel det over løgene. Bag løg og hvidløg i 20-30 minutter, til de er møre og søde, og løgene er karameliserede.

Syltet blomkål

Kog en syltelage af æbleeddike, sukker, vand, skalotteløg, nelliker, sorte peberkorn og laurbærblade. Tilføj blomkål, og lad det koge i 2 minutter. Stil de syltede blomkål til side indtil servering.

Blomkålspuré

Kog blomkålen i letsaltet vand i ca. 15 minutter, til de er møre. Dræn blomkålene, og blend dem til en glat puré sammen med olivenolie, muskatnød, citronsaft, salt og peber. Smag evt. til med mere citronsaft, salt og peber.

Grov grønkålspesto

Blend grønkål, persille, hvidløg og olivenolie godt sammen, og smag til med citronsaft, citronskal og salt.