Leverpostej med et grønt twist af svampe, bladselleri og hokkaidogræskar

Leverpostej med et grønt twist af svampe, bladselleri og hokkaidogræskar

Hokkaidogræskaret er et lille græskar, der har fået sit navn fra den japanske halvø ´Hokkaido´, hvor den blev dyrket i stor stil. Selvom sorten stammer fra Japan, kan vi godt dyrke den i Danmark og har gjort det i højere grad end før de seneste år. Græskaret bidrager på samme måde som kartofler med konsistens og saftighed i en fars.

Sådan gør du

Grøn svineleverpostej

Steg svampene i smør, i ca. 8 minutter, til de er blevet gyldne.
Steg løg, hvidløg og bladselleri i smør, i ca. 5 minutter, til de er blevet bløde og har taget lidt farve.

Blend leveren, og tilføj de resterende ingredienser fra opskriften. Blend nu alle ingredienser sammen til en ensartet fars (medtag også eventuelt overskydende fedtstof fra stegning).

Pres farsen flad i en rugbrødsform, og bag den ved 200 grader i ca. 40 minutter, til farsens temperatur er 75 grader i midten.