Lasagne med gul squash, mascarpone og gul tomatsauce med rosmarin serveret med hjertesalat, syltede løg og friske ærter
Sådan gør du
Gul tomatsauce
Steg løg, hvidløg, knoldselleri, rosmarin og chiliflager i olie i en gryde.
Bag de gule tomater møre ved 200 grader i ca. 12 minutter, og kom dem i gryden til løgene.
Grill peberfrugterne med skindsiden opad i ovnen ved maximal varme i ca. 12 minutter. Skær peberfrugterne i tern, når de er færdigtilberedt, og kom dem ned i sovsen. Tilsæt de røde linser, og simrekog ved svag varme i 30-35 minutter - rør i gryden undervejs. Smag til med salt, peber og æbleeddike.
Mascarponecreme og gul squash
Pisk mascarpone, creme fraiche, mozzarella og citronskal sammen til en creme, og smag til med salt og peber.
Skræl squashen i bånd på langs af squashen, og læg dem til side til samling af lasagnen.
Samling af lasagnen
Smør passende fade med sprayfedt. Byg lasagnen op med gul tomatsauce, lasagneplader, squashbånd og så mascarponecreme, og fortsæt i den rækkefølge, til du ikke har mere. Bag lasagnen ved 180 grader i 40-60 minutter. Tjek om pladerne er møre med en urtekniv, inden du tager lasagnen ud. Lad den hvile i mindst 20 minutter inden servering.
Hjertesalat med syltede løg og friske ærter
Kog skalotteløg i eddike i et par minutter, og sluk for varmen. Tilsæt sukker, og rør rundt indtil sukkeret er opløst, og stil i køleskab.
Bland ærter og hjertesalat, og dryp med rapsolie. Top med syltede løg, og hæld lidt af lagen udover salaten.