Laksesalat med kartoffel, æble, kapers og estragon

Laksesalat med kartoffel, æble, kapers og estragon

Fede fisk som laks er rige på sunde fedtstoffer og D-vitamin, som vi er i særligt behov af i vintersæsonen. Dertil smager laks vidunderligt, når man tilbereder den ordentligt. Her er en pålægssalat med laks, kartofler, æbler og estragon, som fungerer godt til en solid skive rugbrød.

Sådan gør du

Fyld

Bag fisken ved 120 grader i ca. 20-40 minutter, til den er akkurat mør og let skiller i flager, når man brækker i den – bagetiden er afhængig af fiskens tykkelse. Afkøl fisken, og pluk den i små stykker.

Kog kartoflerne i ca. 12 minutter, til de er møre. Afkøl de kogte kartofler, og skær dem i små tern.

Mayonnaise til dressing

Pisk æggeblommerne i en skål, og tilsæt olie i en tynd stråle lidt af gangen, indtil al olien er brugt og mayonnaisen har en god og tyk konsistens. Smag til med salt, sukker, æbleeddike og dijonsennep.

Bemærk at denne opskrift er større, end hvad du skal bruge til dressingen i denne opskrift - du skal skal bruge ca. en tredjedel af mayonnaisen, så gem resten i køleskab.

Dressing

Bland mayonnaise, yoghurt, dijonsennep, hvidløg, fintrevet citronskal og 3 spsk. citronsaft til en dressing. Smag til med salt og peber.

Vend dressingen med den afkølede laks, kartofler, æbler, kapers og estragon.