Kyllingefrikadeller med spidskål-spinatstuvning samt nye kartofler med løvstikke
Sådan gør du
Kyllingefrikadeller
Rør kylling med salt i et par minutter på en røremaskine. Tilsæt æg, løg, hvidløg, timian, mælk, sort peber og hvedemel. Rør det hele grundigt sammen. Form farsen til frikadeller, og steg dem ved middel varme i olie i 3-4 minutter på hver side. De skal være godt gyldne, og have en kernetemperatur på 75°.
Nye kartofler med løvstikke
Kog kartoflerne sammen med stilkene fra løvstikken i rigeligt letsaltet vand, under låg i ca. 12 minutter, og lad dem trække i kogevandet i 12 minutter. Sigt vandet fra, og drys kartoflerne med løvstikke.
Spidskåls-spinatstuvning
Damp spidskålen i 6-7 minutter til den er faldet sammen, og damp ligeledes spinat i 2-3 minutter. Kom begge dele over i en sigte, så de kan dryppe af. Smelt smør og rapsolie i en gryde, tilsæt hvedemel og lav en smørbolle. Hæld mælken i gryden sammen med revet muskat og citronskal. Kog op ved svag varme under omrøring. Blend mælken, så alle klumper koger ud. Simrekog i 5-6 minutter, og kom spidskål og spinat ned i mælken og rør grundigt rundt. Smag til med salt og peber.