Kyllingefrikadeller med spidskål-spinatstuvning samt nye kartofler med løvstikke

Nye kartofler med løvstikke deler vandene, da løvstikken har en let skarp karakteristisk smag. Der er dog ingen grund til at tøve med at bruge denne smukke grønne krydderurt i store mængder, da den får fint modspil af den cremede stuvning og de smagfulde, sprøde kyllingefrikadeller.

Sådan gør du

Kyllingefrikadeller

Rør kylling med salt i et par minutter på en røremaskine. Tilsæt æg, løg, hvidløg, timian, mælk, sort peber og hvedemel. Rør det hele grundigt sammen. Form farsen til frikadeller, og steg dem ved middel varme i olie i 3-4 minutter på hver side. De skal være godt gyldne, og have en kernetemperatur på 75°.

Nye kartofler med løvstikke

Kog kartoflerne sammen med stilkene fra løvstikken i rigeligt letsaltet vand, under låg i ca. 12 minutter, og lad dem trække i kogevandet i 12 minutter. Sigt vandet fra, og drys kartoflerne med løvstikke.

Spidskåls-spinatstuvning

Damp spidskålen i 6-7 minutter til den er faldet sammen, og damp ligeledes spinat i 2-3 minutter. Kom begge dele over i en sigte, så de kan dryppe af. Smelt smør og rapsolie i en gryde, tilsæt hvedemel og lav en smørbolle. Hæld mælken i gryden sammen med revet muskat og citronskal. Kog op ved svag varme under omrøring. Blend mælken, så alle klumper koger ud. Simrekog i 5-6 minutter, og kom spidskål og spinat ned i mælken og rør grundigt rundt. Smag til med salt og peber.