Kylling Danoise med rabarber, rødløg, dildsyltede agurker og spidskålsslat med mormordressing

Her er vi gået den mere klassiske vej i en ovnklar version af retten med kylling i fad, bagt med danske rabarber og ekstra grønt, hvor der sker udveksling af gode smage i fadet under tilberedningen. Mens retten passer sig selv i ovnen, forberedes det klassiske tilbehør: Dildsyltede agurker og en sprød spidskålssalat med sød mormordressing. Ikke så mange dikkedarer. Bare et gedigent, velsmagende måltid.

Sådan gør du

Ovnstegt kylling

Vend kyllingelår med rødløg, kartofler, timian og rapsolie. Vend rundt i et ovnfast fad og krydr med salt og peber.

Bag først kyllingen i en forvarmet ovn ved 220 grader i 15 minutter, så alt begynder at få noget farve. Skru så ned for ovnen til 200 grader.

Vend rabarber og citronskiver med lidt sukker, lidt smør og olivenolie. Fordel nu blandingen i det ovnfaste fad og steg videre, indtil kyllingen er færdigtilberedt og rabarberen mør og blød.

De sidste 5 minutter hældes lidt kogende vand ned i bunden af fadet, så "fadet koges af", og der kommer en sød-syrlig rabarbersky.

Dildagurker

Vend agurkeskiverne i sukker, salt og dildfrø og lad dem trække væske ud, mens resten af måltidet tilberedes. De skal trække minimum 30 minutter.

Vend derefter agurkerne med eddiken, og lad blandingen marinere frem til servering. Hvis ikke agurkerne har nået at smide så meget væske, kan du supplere med vand fra hanen. Cirka lige så stor mængde vand som mængden af eddike.

De syltede agurker kan holde sig op til en måned på køl dækket af syltelage. Ved servering drænes lagen fra agurkerne.

Spidskålssalat med mormordressing og kartofler

Rør skal og saft fra citronen med honning, yoghurt, kærnemælk og olivenolie. Smag til med salt og peber. Vend snittet spidskål og dild i dressingen.