Korngrød med hirse, hørfrø, quinoa og havre med fyld af spidskål, spinat, asparges og persille

Korngrød med hirse, hørfrø, quinoa og havre med fyld af spidskål, spinat, asparges og persille

Denne korngrød er smagfuld med sine mange forskellige kerner, og det sprøde fyld på toppen. I grøden er er der blandt andet brugt quinoa, som med sit høje proteinindhold og sunde fedtstoffer falder under betegnelsen "superfood". Så her får du opskriften på en ægte supergrød, der smager dejligt, mætter godt og styrker kroppen.

Sådan gør du

Grød

Steg løg og hvidløg i olie i en gryde, til det er glasklart. Tilsæt æbleeddike, og lad det bruse op, og koge ind et minut. Tilsæt bouillon. Tilsæt quinoa og boghvedekerner, lad det koge i 12-18 minutter til det er næsten mørt. Tilsæt hirsefrø, hørfrø, havregryn og timian og kog videre i 5-7 minutter til en lind grød. Smag til med citronskal og olivenolie samt salt og peber.

Fyld

Knæk den trævlede ende af asparges af. Snit 2/3 af mængden i stykker på ca. 2 cm. Den sidste 1/3 skæres i papirtynde skiver på et mandolinjern, eller med en tyndskræller, og gemmes til anretning. Vend de snittede asparges, spidskål, spinat og persille ned i grøden og smag til med citron.