Knuste kartofler med glaserede gulerødder, bagte løg, confiterede hvidløg og en urteblanding med hasselnødder.

Knuste kartofler med glaserede gulerødder, bagte løg, confiterede hvidløg og en urteblanding med hasselnødder.

Denne ret er et vegetarisk svar på biksemad. Med den syltede knoldselleri, de glaserede gulerødder med bagte løg og en urteblanding på toppen, får du stadig associationer til den gamle klassiker - måske endda helt uden at savne kødet.

Sådan gør du

Knust kartoffel

Kog kalkunkødet op i kyllingebouillonen med løgene og laurbærerne. Simrekog i 30-35 minutter, og kom gulerødderne i gryden efter 15 minutter. Smelt smørret og rapsolien i en gryde, tilsæt melet, og lav en smørbolle, sigt bouillonen over i gryden, og kog op. Tilsæt fløden, og simrekog i 10-12 minutter. Kom kødet og gulerødderne tilbage i gryden, og smag til med salt og citronsaft. Vend spidskålen og grønkålen i frikasséen lige inden servering. Top med kørvel.

Glaserede gulerødder

Vend gulerødderne med honningen, olien og salten.

Bag ved 200 grader i ca 10 minutter til de er let gyldne men stadig har bid.

Bagte løg og confiteret hvidløg

Bag løgene i ovnen sammen med gulerødderne ved 200 grader i ca 10 minutter til de er møre.

Steg hvidløgene i olivenolien ved svag varme i ca. 30 minutter til de er møre.

Syltet knoldselleri

Kog eddiken, sukkeret, salten, krydderierne og knoldsellerien i en gryde i 5-8 minutter, til de er møre med bid.

Urtesalat og ristede hasselnødder

Vend urterne sammen, og hak nødderne let.