Knust kartoffel med chorizo, tomat, grønkål, persille og mandler

Knust kartoffel med chorizo, tomat, grønkål, persille og mandler

De knuste kartofler i denne ret, får masser af smag i selskab med den krydrede chorizo og den friske persille. Det er en skøn sommerret, og det anbefales at bruge nye kartofler for at få det bedste resultat.

Sådan gør du

Kartofler

Kog kartoflerne i let saltet vand til de stadig har bid ca. 5 - 10 minutter. Dræn og knus kartoflerne let, så overfladen brydes

Topping af chorizo, grønkål, tomat og mandler

Steg chorizoen i lidt olie i en gryde. Tag den op, og gem til senere. Steg løg og hvidløg i olie i gryden et par minutter under omrøring. Tilsæt hakkede tomater og vand, og lad det koge godt sammen. Smag til med salt . Vend halvdelen af chorizoen ned i tomatsaucen, og gem resten til topping på retten. Vend de knuste kartofler sammen med tomatmassen og lad det lune i gryden.

Rist mandlerne på en tør pande med lidt salt. Hak dem groft, og lad dem køle af. Brug dem som topping på retten.

Vend 2/3 af grønkålen og persillen ned i retten, og gem resten til topping. Drys tomaterne med salt.