Klassisk hønsesalat med svampe, asparges og bacon

Den klassiske hønsesalat med asparges og ristede svampe smager fantastisk, og er samtidig nem at lave fra bunden. Tilføjelsen af syrlige og søde æbler skaber en fin kontrast til de fyldige og salte smage i salaten. På den måde får vi en afbalanceret og herlig frokostret.

Sådan gør du

Fyld

Bag kyllingebrysterne i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter til kyllingen er gennemstegt. Steg champignonere i olie i ca. 8 minutter til de er gyldne. Du kan også bruge andre svampe end champignon. Steg baconen sprødt og kassér stegefedtet. Du kan bruge både grønne og hvide asparges i denne opskrift. Hvis aspargesene er hvide, så skræl dem. Hvis de er grønne, skal de træede ender skæres af. Skær aspargesene i mindre stykker, kog dem møre i ca. 1 minut og afkøl dem - de skal stadig have et godt bid.

Mayonnaise til dressing

Pisk æggeblommerne i en skål, og tilsæt olie i en tynd stråle lidt af gangen, indtil al olien er brugt og mayonnaisen har en god og tyk konsistens. Smag til med salt, sukker, æbleeddike og dijonsennep. Bemærk at denne opskrift er større, end hvad du skal bruge til dressingen i denne opskrift - du skal skal bruge ca. en tredjedel af mayonnaisen, så gem resten i køleskab.

Dressing

Bland mayonnaise, yoghurt, sennep og æbleeddike sammen til en dressing, og smag til med salt og peber. Vend dressingen med kylling, svampe, bacon, asparges, æble, agurk og purløg – gem evt. lidt asparges, bacon og purløg til pynt.