Burger med rødbedebøf, friske æbler, syltede rødløg og hjemmebagte burgerboller

Burger med rødbedebøf, friske æbler, syltede rødløg og hjemmebagte burgerboller

Rødbedebøffen i denne burger er værd at prøve! Den er både smuk med sin røde farve og smager tilsvarende godt med både feta, persille, fennikelfrø og stødt koriander. De syltede rødløg er en pendant til de klassiske agurker, og matcher de visuelle og smagsmæssige nuancer i den farverige burger.

Sådan gør du

Syltede rødløg

Kog en lage af sukker, vand og æbleeddike, og tilsæt løgene og peber. Lad det koge op kort, og sluk så for varmen. Lad løgene trække i lagen i 15-20 minutter, og sæt dem derefter i køleskab.

Burgerboller

Opløs gæren i vandet i en røreskal. Rør æggene i. Tilsæt begge slags mel, sukker og salt, og rør dejen på røremaskine i 6-8 minutter, til den er glat og elastisk. Kom nu smørret i lidt af gangen.

Lad dejen hvile ved stuetemperatur i 1½ timer. Form nu bollerne på størrelse med en lille knytnæve, og kom dem på en bageplade med bagepapir. Tryk bollerne flade, og dæk dem til med film eller et fugtigt klæde. Lad bollerne hæve til dobbel størrelse i ca. 2-3 timer.

Pensl bollerne med æg, og drys med sesamfrø. Bag bollerne ved 220 grader i ca. 15 minutter, til de er gennembagte.

Rødbedebøf

Rør alle ingredienserne godt sammen i en skål, og smag til med salt og peber. Lad farsen hvile i køleskabet i 20-25 minutter. Form farsen til bøffer, og steg i olie i 3-5 minutter på hver side, til bøfferne er gennemvarme og har fået en flot sprød overflade.

Grønt fyld

Forbered det grønne fyld, og læg evt. æbleskiverne i koldt vand, indtil du skal bruge dem, så de ikke bliver brune.