Klar svampesuppe med blandede svampe, tofu og og palmekål

Klar svampesuppe med blandede svampe, tofu og og palmekål

Denne suppe er lavet på en klar svampebouillon, som koges af kantareller, champignon, shiitakesvampe og en god mængde timian. Har du tid, så lad gerne bouillonen koge lidt ind, så smagen udvikler sig og bliver endnu mere intens.

Sådan gør du

Svampesuppe

Steg svampene, løg og hvidløg i olie i en gryde. Løgene må ikke tage farve. Tilsæt timian og æbleeddike, og lad det reducere lidt. Tilsæt grøntsagsbouillon, og lad suppen koge lidt ind. Smag til med salt og peber og evt. mere timian og æbleeddike.

Fyld

Riv østershatte i mindre stykker, og steg dem sprøde på en pande med olie sammen med halvdelen af timianen og salt. Tag dem af panden og gem til senere.

Steg palmekålen i olie og salt i et par minutter. Det må gerne tage lidt farve. Smag til med citronsaft og -skal. Steg porrer, gulerødder og skalotteløg ved moderat varme i et par minutter. Der må stadig gerne være lidt bid i gulerødderne.

Vend kålen ned til grøntsagerne, og smag til med salt og citronsaft og -skal. Tilsæt det i suppen sammen med tofuen, og varm kort igennem inden servering. Riv enokisvampene fra hinanden, og kom på suppen som topping sammen med de stegte østershatte.