Farsbrød af kylling, svampe, persillerødder, gulerødder og friske krydderurter

Farsbrød af kylling, svampe, persillerødder, gulerødder og friske krydderurter

Dette lækre farsbrød med kylling, grøntsager og friske krydderurter kan spises både varmt og koldt, og er derfor en oplagt ret at lave i store portioner, så du både har til aftensmad og rester til frokost.

Sådan gør du

Farsbrød

Steg champignon i olie i ca. 8 minutter, til de har smidt det meste af væsken og fået en gylden farve.

Steg løg og hvidløg i olie, til det bliver blødt og tager lidt farve.

Kogt persillerødderne i ca. 10 minutter, til de er møre, og skær dem så i små tern.

Rør den hakkede kylling med salt, til farsen er elastisk.

Bland alle ingredienserne, inkl. champignon, løg og hvidløg, og rør farsen grundigt, til den har samlet sig. Du kan sagtens bruge stilken på persillen, og evt. gemme lidt af den friske krydderurt til pynt.

Pres farsen flat ned i en form, og bag i ovnen ved 170 grader i ca. 40 minutter, indtil farsbrødet opnår en temperatur på 75 grader i midten.

Sæt derefter farsen i køleskabet til dagen efter, hvis det skal bruges som koldt pålæg.

Topping

Blend olie og basilikum i ca. 10 minutter til du har en flot grøn olie.

Skræl den yderste trægede del af de hvide asparges, og kog dem i ca. 5 minutter, til de er møre, men stadig har et godt bid. Snit derefter de hvide asparges i skiver på langs, så de er skrå.