Kartoffelgratin med stegt flæsk, rysteribs og kål-slaw med kærnemælksdressing

Kartoffelgratin leder tankerne hen på flødekartofler. De bløde, cremede kartofler står godt til den stegte flæsk og de syrlige ribs. Server med en sprød kålsalat vendt med frisk og syrlig kærnemælksdressing på siden.

Sådan gør du

Kartoffelgratin

Steg først flæsket i et fad i ovnen ved 200 grader i 15-18 minutter, så det får sprøde kanter og bliver gyldent. Tag flæsket op, men gem fedtstoffet i fadet som smag til retten, og genbrug eventuelt formen til efterfølgende bagning af retten.

Vend revet kartoffel, løg, hvidløg og timian sammen, og pisk en masse af æg, olivenolie, mælk og fløde, og smag til med muskatnød, salt og peber. Fordel massen, sammen med stegefedtet i en passende form.

Bag gratinen ved 180 grader i 30-45 minutter indtil den er gylden på toppen, og kartoflerne møre, gennembagte og cremede. Fordel flæsken på toppen inden servering, og lun gerne den samlede ret i ovnen i 5 minutter inden servering.

Rysteribs

Vend ribsene i sukker, og lad dem trække deri i minimum 30 minutter, indtil bærrene begynder at væske en smule og noget af sukkeret opløses.

Server ribs ved siden af retten eller på toppen af den cremede kålslaw-salat

Kål-slaw

Mariner kålen i en blanding af kærnemælk, yoghurt og mayonnaise, smagt til med citronsaft og revet citronskal, og smag til med salt og peber.